Betsie Netten

biografie

Wat aanvankelijk begon met lekker koken, groeide zo'n 20 jaar geleden uit tot een werkelijke interesse in wat voeding met de mens doet. Betsie Netten (1955) woonde vier jaar op een biologisch dynamisch bedrijf annex cursuscentrum en heeft daardoor veel liefde opgevat voor de daar groeiende gewassen en kruiden. Zij verzorgde de maaltijden voor de bezoekende cursisten: van eenvoudige, voedzame maaltijden tot feestmaaltijden. Het brood werd eigenhandig gebakken; jam en fruit werden zelf ingemaakt. Tevens verzorgde zij kookcursussen en lezingen over onderwerpen als kindervoeding en het gebruik van kruiden. Ze bezocht veel cursussen bij het voedingsinstituut van Udo Renzenbrink in Duitsland.
Na acht jaar een eigen natuurvoedingswinkel te hebben gerund, volgde zij een part time opleiding tot leerkracht voor de Vrije School. Sinds januari 1999 staat ze voor de klas in Oosterhout. Nog steeds verzorgt ze lezingen over voeding, voornamelijk voor Vrije Scholen.

terug naar Brochures