biografie
Wat aanvankelijk begon met lekker koken, groeide zo'n 20 jaar geleden
uit tot een werkelijke interesse in wat voeding met de mens doet. Betsie
Netten (1955) woonde vier jaar op een biologisch dynamisch bedrijf
annex cursuscentrum en heeft daardoor veel liefde opgevat voor de daar
groeiende gewassen en kruiden. Zij verzorgde de maaltijden voor de
bezoekende cursisten: van eenvoudige, voedzame maaltijden tot
feestmaaltijden. Het brood werd eigenhandig gebakken; jam en fruit
werden zelf ingemaakt. Tevens verzorgde zij kookcursussen en lezingen
over onderwerpen als kindervoeding en het gebruik van kruiden. Ze
bezocht veel cursussen bij het voedingsinstituut van Udo Renzenbrink in
Duitsland.
Na acht jaar een eigen natuurvoedingswinkel te hebben gerund, volgde
zij een part time opleiding tot leerkracht voor de Vrije School. Sinds
januari 1999 staat ze voor de klas in Oosterhout. Nog steeds verzorgt
ze lezingen over voeding, voornamelijk voor Vrije Scholen.
terug naar Brochures