Stichting Kore

Op 22 augustus 1986 werd Stichting Kore opgericht door drie klassiek homeopaten met een antroposofische achtergrond: Henk Gerbrands, Christian Rombout en Josha Coxon.
Ze besloten vanaf dat moment hun ideeŽn over gezondheid en ziekte middels een stichting uit te dragen. Vanwege hun klassiek homeopathische achtergrond hadden de initiatiefnemers reeds lang de overtuiging dat gezondheid meer is dan alleen maar het niet hebben van klachten en dat voor een algehele gezondheid de geestelijke gesteldheid nog belangrijker is dan de lichamelijke gesteldheid. De uitdrukking: Ďeen gezonde geest huist in een gezond lichaamí is eigenlijk te beperkt, het zou eerder andersom moeten zijn.

Het bijzondere aan Stichting Kore is dat het een plaats is waar de klassiek homeopathische geneekunst wordt gecombineerd met de inzichten uit de antroposofie. U kunt daar iets over lezen in het artikel homeopathie en antroposofie.

Rond 1995 echter zijn de homeopaten organisatorisch losgekoppeld van Stichting Kore, zodat alleen het houden van voordrachten, het geven van cursusssen en het uitgeven van het tijdschrift Kore resteerden.

In 2018 is er een grote verandering opgetreden, omdat Henk Gerbrands, voorzitter van Stichting Kore, op 22 maart is overleden.
Als begenadigd spreker is hij niet te vervangen, maar er is een nieuwe en verfrissende impuls binnen Kore opgepakt en worden er vier tot zes maal per jaar bijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast blijft het tijdschrift Kore bestaan en is het bestuur uitgebreid tot vijf personen die de bijeenkomsten organiseren en invullen. Ook is Stichting Kore een samenwerkingsverband aangegaan met de Antroposofische Vereninging in Arnhem.

terug naar hoofdpagina